zaterdag 8 maart 2014

Gekarameliseerde appels!

Zoetigheid, daar is iedereen dol op toch? Lekker als tussendoortje zijn gekarameliseerde appels! En ik hou er niet van om te lang in de keuken te hangen dus met dit receptje ben je 10 klaar met je tussendoortje, en het is ook nog super lekker!!!
Wat heb je nodig:
- 1 of 2 appels
- kaneel
- vanillesuiker
- basterdsuiker
Hoe maak je gekarameliseerde appels?
Je begint met het schillen van 1 of 2 appels. Hierbij snij je ze in stukjes. Hierna smelt je boter in een pan en gooi je vervolgens de stukjes appel erin. Daarna voeg je er 2 theelepels kaneel, halve zakje vanille suiker en 4 tot 5 theelepels basterdsuiker.


Goed de appels roeren zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. 5 tot 10 min beetje goud bruin garen. Wanneer je bezig bent met het karameliseren van de appels zie je dat de appels langzamerhand een laagje krijgen.

Wanneer ze goed bruin zijn, kan je ze op een bordje scheppen! Ze zijn super lekker met yoghurt of alleen de appeltje voor degene die niet zo van de yoghurt zijn.
En Voila! Klaar ben je :)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen