zaterdag 8 maart 2014

DIY: Face Scrub!

Altijd je eigen scrub willen maken? Nou het is super easy! Ik ben namelijk dol op scrubs. Ik vind ze heerlijk en ze maken je huidje baby zacht! 

Wat heb je nodig:
- Basterdsuiker 
- Olijfolie
- Honing
- Citroensap
- Rozemarijn
- Een leeg potje voor de scrub (ik gebruik de Lush Jelly showergel!)


image

Stap 1

- Voeg 2 grote lepels basterd suiker in een kommetje. Waarom basterdsuiker? Basterd suiker is niet zo erg grof als normale suiker, wat perfect is voor de huid op ons gezicht!

image

Stap 2
- Voeg vervolgens een lepel olijfolie, een kleine lepel honing, een kleine lepel rozemarijn en een klein lepeltje citroen. Olijfolie is goed voor onze huid omdat het de huid hydrateerd en het maakt de huid lekker zacht. Honing heeft een antibacteriële werking en reinigt goed. Rozemarijn reinigt, verzorgt en verkwikt de huid. En dit met name de vette huid!! Citroen verlicht de donkere plekken op je gezicht. Citroen bevat ook zuren die de dode huidcellen oplossen! 
image

Stap 3
- Vervolgens alles goed mengen. Vind je het papje nog een beetje waterig, dan voeg er een beetje basterd suiker toe! Zo moet het eruit zien: 
image
Stap 4

- Tot slot doe je de scrub in je potje! En klaar is je face scrub!!
image
De scrub kan je ook gebruiken voor je handen en zelfs je lichaam! Het is echt maar 5 minuten werk, en je hebt je eigen, zelf gemaakte scrub! Lekker puur natuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten