zondag 9 maart 2014

DIY LUSH Ocean Salt Scrub (Face & Body)

Ik hou van Lush producten!! De leuke kleuren, de schattige vormen, de heerlijke geuren! Gisteren heb ik de ingrediënten opgezocht van de Lush Ocean Salt scrub. Er zaten genoeg ingrediënten tussen die ik thuis ook in de keuken had, dus heb ik besloten hem lekker zelf thuis te maken!

Dit zijn de ingrediënten,van de Lush Ocean Salt scrub, wat aangegeven staat op de Lush site:

Zeezout, fijn (Fine Sea Salt)Grapefruit infusie, vers (Citrus paradisi)Zeezout, grof (Coarse Sea Salt)Stearinezuur (Stearic Acid)Limoen, vers, biologisch, extract in vodka. (Citrus aurantifolia)Natrium Cocoamphoacetate (Sodium Cocoamphoacetate)Glycol cetearaat (Glycol Cetearate)Tri-ethanolamine (Triethanolamine)Avocadoboter (Persea gratissima)Kokos olie, extra virgin (Cocos nucifera)Zeewier absolue (Fucus vesiculosus)Violenblad-absolue (Viola odorata)Glycerine (Glycerine)Lanoline (Lanolin)Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol)*Limonene (*Limonene)*Linalool (*Linalool)Parfum (Perfume),Kleurstof 42090 (Colour 42090)MethylparabeenPropylparabenen (Propylparaben)kokosolie, biologisch (Cocos nucifera) 
Wat heb je nodig voor de DIY Lush Ocean Salt scrub:
- Een halve avocadorf
- Een halve limoen
- Een halve grape fruit
- Zeezout (fijne korrels)
- Citroensap
- Kokosolie
- Blauwe kleurstof


Stap 1
- Voeg 2 eetlepels kokosolie toe in een kommetje. Zet het kommetje in de magnetron en laat het 2 minuten opwarmen tot de kokosolie vloeibaar is. Daarna voeg je de limoensap (halve limoen), de grape fruit sap (halve grape fruit), en een eetlepel citroensap toe aan de kokos olie. Goed opletten, niet dat de pitjes in het kommetje vallen:)Stap 2
- Daarna voeg je 5 eetlepels zeezout toe in het kommetje. Daarna de ingrediënten goed mengen!! Voeg meer zeezout toe als het papje te vloeibaar is.


Stap 3
- Daarna snij je de avocado door het midden en haal je de pit eruit. Gebruik voor deze scrub de helft van de avocado. Daarna haal je, door middel van een lepel, de vruchtvlees uit de avocado. Vervolgens alles goed met een vork pletten tot een papje en in het kommetje gooien. Nogmaals de ingrediënten goed samen mengen!!


Stap 4
- Tot slot 3 druppels blauwe kleurstof toevoegen, en vervolgens alles goed mengen!En klaar is je DIY Lush Ocean Salt scrub!!! Het ruikt echt enorm lekker. Je kan deze scrub gebruiken voor je gezicht en voor je lichaam!!

Natuurlijk de scrub wel even in een potje doen:)

De Lush Ocean Salt scrub kost rond de 15 euros, wat best veel geld is. Dit is een alternatief wat maar rond de 2/3 uur kost. En het is ook nog leuk om te maken:)


De kleur van de scrub is echt super!! Lijkt echt zo veel op de Lush Ocean Salt scrub.
Ik ben super blij met het resultaat!

2 opmerkingen: