maandag 21 april 2014

Hot Oil Treatment: Kokosolie en Rozemarijn

Vandaag heb ik mezelf verwend met een Hot Oil Treatment. Oliën werken goed bij het haar, of je nu normaal of extreem droog haar hebt. Een Hot Oil Treatment kan je 1 keer per week doen. Je kunt alle oliën gebruiken voor een Hot Oil Treatmant, van Jojobo tot olijfolie.


Ik heb gekozen voor Kokosolie en Rozemarijn! Waarom kokosolie? Kokosolie is hartstikke voedend voor het haar. Het maakt je haar heel zacht en glanzend. Ook herstelt het beschadigd haar door de proteine van het haar te behouden. Kokosolie kan je kopen bij een toko, supermarkt of drogist. Ik heb de Yari kokosolie gekocht bij de Kruidvat voor € 4,99.

De Rozemarijn heb ik toegevoegd omdat het ook haar voordelen heeft. Rozemarijn is een perfect product voor droog haar. Het doet je haar glanzen en het gaat roos en huidirritaties tegen. De geur van Rozemarijn is ook nog super heerlijk. Ook is de Rozemarijn verkrijgbaar bij toko's en supermarkten. Ik heb mijn Rozemarijn gekocht bij een Arabisch winkeltje.

Hoe maak je een Hot Oil Treatment:- Je pakt een kom, en schept zeker 4 lepels kokosolie. 4 lepels is genoeg als je lang haar hebt, dus langer dan je schouders. Heb je een kapsel boven je schouderlengte, dan raad ik je aan om 2 lepels kokosolie te gebruiken. Voeg vervolgens een have lepel Rozemarijn toe.


- Plaats het kommetje in de magnetron en laat het 45 seconden smelten. Wanneer je het kommetje eruit haalt, alles even nog voor de zekerheid mengen met een lepeltje.


Nu ben je klaar en kan je de gesmolten kokosolie op je haren aanbrengen. Maak een scheiding in je haar zodat je de linkerhelft kunt insmeren en je rechterhelft. Dit is natuurlijk makkelijker! Zorg ervoor dat je je punten goed insmeert. Ik heb mijn hele haar ingesmeerd, dus van hoofdhuid tot mijn haarpunten. Dit is natuurlijk niet nodig als de bovenkant van het haar niet beschadigd is.

Haar in een vlecht, ingesmeerd met kokosolie en rozemarijn
Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de olie, kam je je haren nog even, zodat elk haartje in aanraking is gekomen met de olie. Vervolgens maak je een vlecht en steek je je haren op met een haarklem. Laat de olie 2 uur inwerken. Na het inwerken was je je haren 2 keer met shampoo! En voila.. dat was dan de Hot Oil Treatment.

Na het uitspoelen van de kokosolie
Ik ga deze treatment zeer weten vaker doen. Ik merk dat mijn haren echt enorm zacht zijn en makkelijk kambaar. Ik heb normaal echt droog, dik en pluizig haar, maar ik merk dat mijn haren veel zachter zijn geworden en kambaar!! Normaal stijl ik mijn haren, maar ik vind ze dit keer wel erg mooi vallen. Ik ben er helemaal happy mee!!:)

Jullie moeten dit ook eens proberen! Heb jij al ervaring met een Hot Oil Treatment?

2 opmerkingen:

  1. Goede tip! Maar dat is oranjebloesem water, geen rozemarijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog meer goede tips mbt tot 100 % pure coconut oil van Yari-->http://bit.ly/1YK4Bop

    BeantwoordenVerwijderen