woensdag 16 april 2014

Beauty geheim: YARI'S Castorolie & Amandelolie

Oliën als kokosolie en arganolie zie je meer en meer terugkomen in tijdschriften en beautyblogs. Zoiezo zijn oliën voor het haar echt heerlijk. Vooral als je dik en kroezig haar hebt! Natuurlijk ook fijn voor je huidje! Ik heb jarenlang olijfolie gebruikt voor mijn haar. Vroeger gingen we dus met zijn allen op vakantie naar Marokko en namen een grote buidel mee met pure olijfolie. Altijd na het douchen smeerde ik het in mijn haar en ik was er erg tevreden over. Ik kreeg er zachte lokken van!

Met de jaren word je natuurlijk ouder en wil je eens wat anders uitproberen. De Kruidvat heeft een afdeling met haarproducten voor Afrikaans haar. Daar kwam ik de pure castorolie tegen en de pure amandelolie van het merk Yari. Ik heb veel goeds gehoord over deze oliën. En het zijn  natuurlijke producten dus veel kwaads kan niet gebeuren.

Castorolie

Castorolie word ook wel wonderolie genoemd. Castorolie is een olie wat van een wonderboom vandaan komt. Castorolie heeft veel goede eigenschappen, waaronder medicinale, maar tegenwoordig gebruiken we castorolie voor voller, steviger haar en een egale huid.Haar:
Castorolie bevat Omega 9 vetzuren. Door deze vetzuren gaat droog en kroes haar er weer gezond uitzien. De oliën zorgen er namelijk voor dat je haar sneller groeit! Dikke pluspunt!! Je kan Castorolie als haamasker gebruiken, dus goed inmasseren op je hoofdhuid en je punten ermee insmeren. Een nachtje slapen, met een doek om je haren, en de volgende ochtend wegspoelen. Je hoeft er niet mee te slapen, maar hoe langer het intrekt,  hoe beter het resultaat. Je kan het ook 2 uurtjes even laten trekken en het daarna uitspoelen. Ook kan je het gewoon als een serum gebruiken voor dat beetje glans in je lokken en gezonde punten!


Huid:
Castorolie word ook vaak gebruikt bij een droge en verouderde huid. Ook maakt het de poriën vrij van bacteriën, waardoor je huid er egaler uit ziet. Ook verminderd castorolie een acne huid!  Het werkt dus echt voedend, herstellend en diep reinigend. Gebruik voor het slapen, 2 of 3 keer per week, een aantal druppels castorolie op je handpalm, en masseer dit langzaam op je gezicht.


Amandelolie:

Amandelolie bevat veel goede eigenschappen. Amandelolie bevat onverzadigde vetzuren, proteïne, cargohydraten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Amandelolie heeft veel baat bij iemand met een droge huid of een verouderde huid. Amandelolie helpt tegen huidirritaties en reguleert het vochtgehalte.


Haar:
Heb je droog, kroes of pluizig haar? Dan is amandelolie echt een perfect product voor je haar! Het is fijn, omdat het ook een natuurlijk product is, dus veel slechts kan er niet gebeuren. Amandelolie kan je gebruiken voor je punten in te smeren voor een beetje glans, dus als leave-in, maar je kan het ook gebruiken als een haarmasker! Ook heeft amandelolie andere pluspunten. Amandelolie bevordert de haargroei, vermindert haarverlies, verwijdert roos en maakt het haar dikker! Echt helemaal super!!


Huid:
Amandelolie wordt gebruikt bij een droge huid. Dit kan je gezicht zijn, maar ook zeker je huid. Heb je droge handen of ellebogen, dan kan je ze insmeren met amandelolie. Als je last hebt van donkere kringen onder je ogen, dan kun je de donkere plekken lichter maken door het opsmeren van amandelolie. Een voordeel is dat amandelolie snel intrekt, dus geen geplak! Ook kun je amandelolie gebruiken voor een DIY, zoals het maken van een lichaams- of gezichtsscrub. Ook kan je amandelolie als massageolie gebruiken, wat lekker ontspannend werkt!

Yari pure castorolie en amandelolie is te koop bij de Kruidvat. De Yari pure castorolie bevat 100 ml en kost € 3,99. De Yari pure amandelolie bevat 250 ml en kost ook € 3,99. Ik vind het echt een koopje, want ze hebben talloze voordelen en het zijn natuurlijk producten! Ik ben weer helemaal happy:)

3 opmerkingen:

  1. Zijn deze.olien beide "cold pressed" ? dus niet verhit tijdens het maken ervan? Anders verliezen ze hun vitamines ed. Ik heb net Yari een mailtje gestuurd maar kwam ook langs jouw blog, vind het ook echt fijn dat ze deze nu bij Kruidvat hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In welke kruidvat heb je dat gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Trekpleister heeft ze ook, net als jamaican black castor oil en argan olie

    BeantwoordenVerwijderen