donderdag 26 februari 2015

Timotei Organic Delight Shampoo & Conditioner

Paar maanden terug heb ik bij de Action een shampoo gevonden wat alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat. Het is dus 100% biologisch. 


De shampoo bevat geen parabenen. Dat is wel een plus punt, want het is bekend dat parabenen allergische reacties kunnen opwekken.
De shampoo bevat ook geen siliconen. Siliconen kunnen schadelijk zijn voor je haar. Ze zorgen voor een laagje op je haar, en dat stapelt elke keer weer op. Je haren kunnen hierdoor niet meer ademen. De gevolgen hiervan is gevoelig, droog en beschadigd haar, en dit kan zelfs volgen naar haaruitval!! Ook bevat de shampoo geen sulfaten. Dit is een voordeel, want sulfaten zorgen voor meer schuim waardoor je een "clean" gevoel krijgt, maar ondertussen kan dit leiden naar een allergische reactie. Je kan dus een gevoelige huid daardoor krijgen, en dan wil je niet! Verder is de shampoo vrij van kleurstoffen en bevat het natuurlijke parfum. Oja, en het bevat ook Braziliaanse noten olie!:)
De conditioner van Timotei is ook siliconen, sulfaten en parabenen vrij!


Je kon kiezen tussen 2 varianten van de Timotei shampoo namelijk de groene versie voor normaal haar en de roze versie voor droog of beschadigd haar. Ik heb gekozen voor de variant droog of beschadigd haar! Ook heeft elk variant een conditioner dus die heb ik ook gelijk gekocht! :) 

Op de shampoo en de conditioner staat een bio teken:
- 99 % van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong.
- 10%  van de ingrediënten zijn organisch.


De substantie van de shampoo is transparant. En het ruikt ook nog heerlijk! Het is wel wat moeilijk kambaar als je hem net hebt aangebracht in de douche, maar na de conditioner valt het reuze mee! De conditioner is rijk en ruikt heerlijk! Ik ben er heel tevreden over:)

De Timotei Organic Delight Shampoo en Conditioner zijn te koop bij de Action voor maar € 1,59. Ik ga hem zeker weten vaker gebruiken!!:) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten