dinsdag 13 mei 2014

DIY: Body butter maken

Body butter is heerlijk! Het is lekker om je zelf in te smeren met body butter na een warme bad of douche. Het is goed voor je huid, want je huid heeft natuurlijk ook hydratatie en aandacht nodig.

Maar het is nog leuker om zelf je eigen body butter te maken!! En vooral super wanneer het ook nog makkelijk is! Beneden zie je wat je nodig hebt om je eigen body butter te maken.


 - Sheabutter 3 el
- Kokosolie 3 el
- Amandelolie 1 el
- Castolie 1/2 el
- Honing 1 el
- Rozemarijn olie 5 druppels
- Pepermunt olie 5 druppels

(de meeste ingrediënten kun je vinden in natuurwinkels)

Hoe maak je je eigen body butter:

-  Het hoofdingrediënt van de body butter is sheabutter en kokosolie. Deze worden hard als de omgeving koel is. Dit heb je wel nodig als je een body butter wilt maken, want je wilt geen waterige substantie hebben. Dan is het geen body butter meer. Je kunt in plaats van de sheabutter ook cacao butter of mango butter gebruiken. 

Pak een kommetje en doe daar de sheabutter en kokosolie in. De sheabutter en kokosolie zijn nog hard, en moeten gesmolten worden. 


Doe het kommetje in de magnetron en laat het ongeveer een minuutje smelten. Wanneer de sheabutter en de kokosolie gesmolten zijn, voeg je de amandelolie, castorolie, rozemarijn olie, peperpunt olie en de honing toe. Vervolgens meng je de substantie samen! Wanneer je daar klaar mee bent, doe je het kommetje in de koelkast en laat je het 45 minuten tot een uur afkoelen. Wanneer het afgekoelt is, is de substantie hard!


Vervolgens klop je de body butter op met een staafmixer. Doe dit 1 tot 2 minuten lang. Je body butter is klaar wanneer de substantie er slagroom achtig uit ziet.


Schep het in een potje en je body butter is klaar voor gebruik!:)


Het ziet er erg mooi (en lekker) uit!! Ik ben enorm blij met het resultaat. En wat ruikt het heerlijk naar pepermunt, lekker frisjes!


Het smelt gelijk wanneer je het op je lichaam aanbrengt! 


Je kan de body butter trouwens niet alleen voor je lichaam gebruiken, maar ook zeker voor je haren als haarmasker! Zorg er wel voor dat je dit potje op een droge en koele plek bewaard, het liefst in de koelkast. Zo gaat je body butter wel minstens 3 maanden lang mee!

2 opmerkingen:

  1. Leuke DIY! Ik heb zelf nog nooit body butter gemaakt maar lijkt me wel heel leuk om te proberen.
    Ik kom alleen nooit losse shea butter tegen in de winkel? Toch maar eens naar vragen dan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel:) ja ik vond het ook lastig om 100% shea butter te zoeken, want ik kon het nergens vinden..maar gelukkig had ik hem gevonden in een natuurwinkeltje. Het is van het merk Chi! Anders kan je het wel ergens online verkrijgen!

      Verwijderen