zaterdag 17 mei 2014

Lunch time: Bladerdeeg gevuld met spinazie en tonijn


Wie houd er nou niet van? Gevulde bladerdeeg met tonijn, gehakt, kip, groente.. Je kan er alles van maken! Je kan ze met van alles vullen. Je kan er pizzaatje van maken, wat jij maar lekker vind!. Ik heb gekozen de bladerdeeg te vullen met de volgende ingrediënten.


- Champignon (halve potje)
- 1 ui
-  5 blokjes spinazie
- 1 blikje tonijn (met tomaat)
- 4 steeltjes peterselie
- 4 bladerdeeg plakjes

Hoe maak ik deze lekkere gevulde bladerdeeg hapjes:

Je legt eerst de bladerdeeg op tafel zodat het een beetje ontdooit. Zo kan je later gelijk beginnen met het vullen van de bladerdeeg!

 Je begint met het wassen van de peterselie en de champignon. Daarna snij je de champignons in kleine stukjes. Daarna begin je met het snijden van de ui en deze snij je ook in kleine stukjes.

Bak de ui ongeveer 5 minuten gaar. Doe daarna de gesneden champignons erbij!


Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng de ingrediënten samen en voeg een snufje peper en zout toe voor smaak! Laat het nog 5 minuten garen. Wanneer je daar klaar mee bent moet het er zo uitzien:


Daarna pak je een bladerdeeg en vul je ze met de groente! Bovenop heb ik nog een plakje kaas erop gelegd. De combinatie groente en kaas leek mij lekker!:)


Daarna vouw je ze op als een envelop. Je creëert dan een driehoek. Zorg ervoor dat je de randen dichtplet met een vork. Zo gaan ze niet open, wanneer ze in de oven liggen.


Dek de ovenplaat met bakpapier en leg daarna de bladerdeeg hapjes erop. Je kan er zeker 4 van maken dus dat is meer dan genoeg!:) Verwarm daarna de oven op 220 C.


Plaats de ovenplaat gedurende 20 minuten in de oven. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. En voila! Je bladerdeeg hapjes zijn ready to eat!:)


En ze zijn SUPER lekker! Bereidingstijd was maar 20 minuten! Het is echt super makkelijk om te maken, en ook nog enorm lekker. Vooral heerlijk in combinatie met een beetje sambal of zoetzure saus. Ik hou van bladerdeeg hapjes!! Wat vinden jullie van bladerdeeg hapjes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten