donderdag 29 mei 2014

DIY: Vanille Body Butter

Zoals jullie weten ben ik dol om zelf een creme, scrubje of masker te maken.
Ik heb op de site: http://helmut-ziller.de/OrganicBodyCare/Home.html, voor een spotgoedkope prijs, verschillende boters, poeders en oliën gekocht als cacao boter, avocado olie en kurkuma poeder. Hiermee kan ik verder met het maken van diy-beauty dingetjes. Vandaag heb ik vanille body butter gemaakt!Wat heb je nodig:
- 1 el cacao boter
- 1 el shea boter
- 1 el kokosolie
- 2 el avocado olie
- 1 el jojoba olie
- 10-20 druppels vanille essentiële olie
- 4 capsules vitamine-e olie
- 1 leeg potje


Over de ingrediënten, boters en oliën:


- Cacao boter: 
Cacao boter is een natuurlijke vet, dat van een cacaoboon vandaan komt. Cacao boter bevat een hoge gehalte vitamine-e en helpt littekens vervagen! Ook voed en verzacht het je huid. 

- Shea boter:
Shea boter is een eetbare vet dat van Afrika vandaan komt. Shea boter komt van een shea noot vandaan oftewel uit een zaad van de vruchten van de Karite boom. Shea boter heeft een hydraterende en helende eigenschap.

- Kokosolie:
Kokosolie komt vanuit het gedroogde vruchtvlees van een kokosnoot. Kokosolie beschermt en verzacht de huid en geeft voornamelijk een goede bescherming tegen uitdrogen!

- Avocado olie:
Avocado olie heeft een hydraterende werking op je huid. Het is een niet-drogende olie, die goed door je huid wordt opgenomen.

- Jojoba olie:
Jojoba olie wordt geperst uit de zaden van de jojoba struik. Deze plant is afkomstig van het noorden van Mexico en het zuiden van de VS. Jojoba olie heeft een ontstekingsremmende werking op onze huid. Jojoba olie heeft een goede werking bij eczeem en een geïrriteerde huid.
Doe water in de pan en zet dit op het vuur. Doe daarna een kom of een kleinere pan in de pan met water. Voeg alle ingrediënten toe behalve de vanille extract. Alles even goed roeren, zodat alle ingrediënten gemengd zijn. Wanneer alles gesmolten is, kan je het vuur uitzetten. Laat het kommetje met de boters en oliën eerst even 10 minuten afkoelen en leg het kommetje daarna een uur in de koelkast.Na een uur is de substantie goed afgekoeld. De boters en oliën zijn samen gemengd en niet meer waterig, maar hard!

Klop daarna de substantie op met een staafmixer, zodat het er echt uit gaat zien als een body butter. Doe dit 10 minuten lang! Voeg daarna 10 tot 20 druppels vanille extract toe. Daarna nog 1-2 minuten opkloppen. Je body butter ziet er heerlijk en lekker uit. Het lijkt een beetje op slagroom, helaas niet eetbaar, maar wel super goed voor je lichaam!:)


Schep met een lepel de body butter in een potje, en voila. Heerlijk ruikende vanille body butter. En ik ben dol op de geur vanille, heerlijk zacht! Wanneer je te veel body butter gemaakt hebt, kan je het altijd aan iemand als cadeau geven. Zo kun je je potje versieren door een lintje om de deksel te knopen! Maar je kan het natuurlijk ook allemaal voor jezelf houden!:)Geen opmerkingen:

Een reactie posten