zaterdag 23 augustus 2014

Vanille shortbread koekjes


Ik ben dol op koekjes! Vooral wanneer je 's avonds achter de buis zit, met een warm kopjes thee. Heerlijk die combo. Ik heb deze week vanille shortbread koekjes gemaakt! Ze zijn erg zacht en het textuur lijkt  veel op zandkoekjes! Enorm verslavend zijn ze!:)




Wat heb je nodig:
- 100 gram poedersuiker
- 300 gr bloem
- 2 tl vanille extract
- 250 gr boter
- 1 tl rozenwater





Voorbereiding:
- Je mixt de boter en suiker tot de substantie romig is.
- Daarna voeg je de vanille extract en de rozenwater toe bij het mengsel.
- Voeg tot slot de bloem toe, en mix alle ingrediënten samen tot een deeg-substantie.
- Rol daarna het deeg in aluminiumfolie of in keukenfolie, en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
- Rol daarna het deeg uit de folie, en snij met een mesje de koekjes. De koekjes horen een halve centimeter dik te zijn!
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier, en bak de koekjes tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
- Na het bakken zijn ze ready to EAT!!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen