woensdag 27 augustus 2014

Beauty geheimpje: Micro Needle Roller


Ooit wel eens gehoord van Micro Needling? Dit word uitgevoerd bij beauty salons, en is vooral populair in Amerika. Maar wat is Micro Needling precies?

Micro Needling is een behandeling wat littekens, zonbeschadiging, grove poriën, striemen, cellulitis, en rimpels vermindert. Het woord Micro Needling zegt al een beetje genoeg. Je gebruikt een apparaat (Micro Needle Roller/Dermaroller) met naaldjes die als het ware je huid penetreert, waardoor je huid sterker, weerbaarder en egaler word. Ook word de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.


Er zijn genoeg apparaatjes te koop op internet, maar let er wel op wat voor een apparaat je koopt. Het belangrijkste zijn de lengte van de naalden. Zorg ervoor, wanneer je thuis de Micro Needle Roller wilt gebruiken, dat de naalden niet langer zijn dan 0,5 mm. Voor Micro Needling Therapie gebruikt de specialist een apparaat met naalden langer dan 1 mm. Hiervoor heeft de specialist ook een verdovende crème voor nodig. Dus let op! Wil je het thuis doen? Koop dan een Micro Needle Roller met naalden niet langer dan 0,5 mm!Ik heb mijn Micro Needle Roller gekocht op www.koophetgratis.nl. Ik zag het toevallig op de website, ik heb er even naar gegoogeld, en ik was toch benieuwd hoe de Micro Needle Roller werkt en of het echt poriën vermindert en je huid egaler maakt. De naalden van mijn Micro Needle Roller zijn 0,5 mm.

Hoe gebruik je de Micro Needle Roller:
- Je begint met het reinigen van je gezicht.
- Voelt je gezicht trekkerig aan, gebruik dan een BEETJE serum of een crème.
- Nu is de Dermaroller klaar voor gebruik. Je rolt 3-5 keer verticaal, 3-5 horizontaal en 3-5 diagonaal.
- Vermijd de huid rondom je ogen!
- Wanneer je klaar bent met rollen, gebruik je een moisterizer! (SUPER BELANGRIJK)
- Reinig je Micro Needle Roller met kokend water. Je kan het ook reinigen met 70% gedenatureerde alcohol. 


Na het gebruiken van de Micro Needle Roller is je gezicht super rood. Schrik daar niet van, want dat is normaal. Ik heb de Micro Needle Roller een beetje te intensief gebruikt haha, dus meerdere keren gerold. Wanneer je je moisterizer aanbrengt zal het een beetje prikken, maar dat ligt per huid type anders. 
Het gebruiken van de Micro Needle Roller moet je opbouwen. Gebruik het eerst 1x in de week. Daarna bouw je het op tot 2x in de week, daarna 3x in de week en etc. tot je huid eraan gewend is.

Ik heb voor het eerst gisteren gebruikt. Zoals ik net zei heb ik hem wel wat intensief gebruikt, dus meerdere keren over mijn huid gerold. Na het aanbrengen van de moisterizer prikte het wel een beetje. Maar vandaag toen ik opstond was mijn huid rustig, en zag mijn huid er erg goed en fris uit. De Micro Needle Roller is makkelijk in gebruik en ik ben er super blij mee!
Wat vind jij van de Micro Needle Roller? Is het iets voor jou?

1 opmerking:

  1. Oh ik zag deze eens in een filmpje van Michelle phan :) lijkt me wel een fijn dingetje!

    BeantwoordenVerwijderen