dinsdag 1 juli 2014

DIY: Havermout Gezichtsreiniger


Deze week heb ik een DIY havermout cleanser gemaakt. Deze gezichtsreiniger is bestemd voor alle huidtypen! De 3 belangrijke ingrediënten in de cleanser zijn havermout, honing en kokosnoot olie. Deze natuurlijke ingrediënten hebben een bijzondere werking.

Havermout: Havermout voedt de huid en absorbeert overtollige olie en helpt dode huidcellen te verwijderen.

Honing: Honing heeft een antibacteriële werking wat goed is voor het bestrijden van acne en huidirritaties. Ook reinigt honing goed je huid! Je kan zelfs je huid s'ochtends en s'avonds wassen met honing!

Kokosnootolie: Kokosnootolie verzacht en hydrateert je huid. Ook bestrijdt het onzuiverheden en acne!


Ingrediënten havermout gezichtsreiniger:


- 1 1/2 el honing
- 1 1/2 el kokosnootolie
- 1 el baking soda
- 4 el havermout
- 4 capsules vitamine-e olie


Uitvoering:- Je schept 1 1/2 lepel honing in een kommetje.

-Daarna schep je 1 1/2 lepel kokosnootolie in een kommetje en die verwarm je vervolgens op in de magnetron voor 20 seconden.

- Wanneer de kokosnootolie gesmolten is voeg je deze toe aan de honing. Vervolgens alles goed mengen.

- Daarna voeg je de vitamine-e olie toe!

- Vervolgens voeg je de baking soda en tot slot natuurlijk de havermout toe aan het mengsel! Alles heel goed mengen tot een stevig substantie!

- Schep je gezichtsreiniger in een leeg potje en je gezichtsreiniger is klaar voor gebruik!Hoe te gebruiken:

Je gebruikt deze gezichtsreiniger elke ochtend en avond. Let wel op dat je wel eerst je oog make-up weghaalt en je gezicht daarna wast met deze havermout cleanser. Wat fijn is aan deze cleanser, is dat je hem ook als scrub kunt gebruiken. Super toch?:)

Maak je huid vochtig met water. Pak een theelepel havermout cleanser en masseer dit 2 tot 3 minuten op je huid. Spoel daarna je huid goed af met lauwwarm water. En het resultaat is een SUPER zacht en schoon huidje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten