zondag 20 juli 2014

DIY Koffie en Oreo ijs!


Iedereen is dol op ijs! Vooral in deze zomerse dagen, snak je snel naar iets kouds. Ik heb deze week iets HEEEL lekkers gemaakt namelijk Koffie en Oreo ijs! Ja, je zult er van watertanden als je het alleen maar leest. De ijs smaakte zo lekker, ik denk dat dit de lekkerste ijs is wat ik ooit in mijn hele leven gehad heb!
Beneden lees je de ingrediënten die ik gebruikt heb voor mijn Koffie en Oreo ijs!


Ingrediënten:
- 3 pakjes (200ml p.p.) slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag of Nestle)
- 3 el oploskoffie + 2 el water
- 1 tot 3 pakjes Oreo koekjes
- een lege ijsdoos of bakje


Ready to start? We beginnen met het oplossen van de oploskoffie. Hiervoor gebruik je 3 el oploskoffie en 2 el water. Dit meng je samen tot een smeuïg pasta.

Daarna doe je de gecondenseerde melk in een kommetje en voeg je de gemengde oploskoffie toe. Daarna meng je dit samen tot een lichtbruine substantie.

Daarna voeg je de 3 pakjes slagroom toe in een aparte mengkom waar je uiteindelijk alle ingrediënten gaat mengen. Voeg daarna de gemengde gecondenseerde melk en oploskoffie toe. Meng vervolgens ongeveer 5 minuten alle ingrediënten samen.

Nu is het tijd om de Oreo (neppe hihi van het merk Neo) koekjes te crunchen! Ik heb 3 pakjes Oreo koekjes gebruik. Je kan ook speculaaskoekjes toevoegen of stukjes chocolade. De koekjes heb ik eerst gewikkeld in een theedoek en daarna gecrunched met een lepel. De stukjes Oreo gooi je in het mengsel, en vervolgens meng je met een lepel alles samen!


Wanneer je klaar bent met het mengen van alle ingrediënten, kiep je het mengsel in een lege ijsdoos of een bakje. Zet het bakje in de vriezer en laat het mengsel overnachten!


En de volgende dag kun je genieten van je heerlijke Koffie en Oreo ijs!Wat ziet het er SUPER lekker uit! De combinatie van koffie en Oreo's zijn echt perfect! Ben jij ook dol op koffie en Oreo's ? Dan is dit een recept die je zeker eens moet proberen!

3 opmerkingen:

  1. Hello Lovley! I have nominated you for a Liebster Award, check it out here on my post http://thebronzeddiaries.blogspot.ca/2014/07/liebster-award.html

    Harkirat xx

    BeantwoordenVerwijderen