vrijdag 18 juli 2014

LOVE FOOD: Quesadilla's met kip en courgette

Vandaag heb ik heerlijke Quesadillas gemaakt. Quesadillas is Mexicaans en het betekent "Pannenkoek". Het zijn dus als het ware twee tortilla wraps die op elkaar zijn gepletsht met super veel kaas! Ze smaken echt enorm lekker, ik ben echt verslaafd aan ze! En ze zijn super makkelijk te maken.Ingrediënten:

- 250 gr kipfilet
- tortilla bladen
- een zakje geraspte (jong belegen) kaas
- een halve courgette
- 1 el chilipoeder
- 1 el peper
- 1 el paprika poeder
- e el kurkuma poeder
- 1 el gember poeder
- snufje zout
- zonnebloemolieIk ben begonnen met het klaarzetten van alle ingrediënten.

Snij de courgette in plakjes en leg ze in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot ze gaar zijn!

Daarna heb ik de kip gebakken en de chilipoeder, peper, paprikapoeder, kurkumapoeder, gemberpoeder en een snufje zout toegevoegd. Laat de kip ongeveer 10 minuten gaar bakken. En nu kan je eindelijk beginnen met het vullen van de tortilla bladen!

Vet de tortilla blad met een beetje olie, en draai dit vervolgens om. Op de, niet vette kant van de tortilla,  leg je het beleg op. Je begint met de geraspte kaas, daarna de kip, vervolgens de courgette, daarna nogmaals de kip en tot slot de geraspte kaas. Vouw de tortilla dubbel en bak beide kanten van de tortilla op de koekenpan. Zorg ervoor dat de kaas helemaal gesmolten is, want dan pas is de Quesadilla klaar! Neem de tortilla uit de pan en snij hem in stukjes! En voila... je Quesadilla's zijn klaar om op te eten.Quesadilla's zijn echt super lekker en je kan er alles aan toevoegen als paprika, uien, sla en etc, het is net waar je voorkeur naar uitgaat. Ze zijn zeker het proberen waard!:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten