dinsdag 29 juli 2014

DIY Fenegriek masker

Fenegriek? Whut? Wat is dat nou?
Nou, Fenegriek is een plant wat ook wel "Grieks hooi" word genoemd. De plant komt uit Mesopotamië. Fenegriek is rijk aan ijzer en koper. Verder heeft het onstekingswerende eigenschappen en bevordert het de galproductie. Fenegriek is verkrijgbaar bij Indische winkels of waar ik hem vandaan gehaald heb en dat is bij een islamitische winkel.

Fenegriek kan inwendig en uitwendig gebruikt worden.

Voordelen inwendig:
- Bevordert de eetlust (perfect voor de meiden die willen bijkomen)
- Verlaagt de bloedsuiker en chloresterolspiegel
- Vermindert menstruatiepijn + bevalling

Voordelen uitwendig:
- Vermindert steenpuisten
- Vermindert ontstekingen van de huid
- Bevordert de haargroei
- Herstelt beschadigd haar en versterkt het haar

Ik heb van mijn fenegriek poeder een masker gemaakt (ofcourse)!:)

Dit zijn de ingrediënten die ik hiervoor gebruikt heb:



- 1 ei
- 1 theelepel Fenegriek poeder
- 1 kommetje
- 1 lepeltje

Voor dit masker gebruik je alleen de eigeel. We gebruiken de eigeel, omdat het veel proteïnen bevat en omdat het een samentrekkende eigenschap heeft op je huid. Je mengt de eigeel samen met een theelepel Fenegriek poeder en mengt dit samen tot een papje!


Ja, ik weet het, het ziet er enorm vies uit en het stinkt, maar hé.. alles voor een glad en zuiver huidje!!


Breng dit papje aan op je gezicht en laat het 2 uur lang inwerken. Het mag natuurlijk ook korter, wat jij fijn vind. Je merkt al gelijk na een half uur, misschien wel korter, dat je masker hard is geworden. Ook kan je je gezicht niet goed bewegen dankzij het eigeel. Wanneer je denkt dat het masker lang genoeg op je huid zit, kan je het wegspoelen met lauwwarm water. Mijn tante van Marokko gebruikte dit masker ook ELKE DAG en liet het uren lang op haar gezicht! Ze heeft geen enkel puistje op haar huid, dus zeker proberen ladies!

Mijn top 10 songs!

Heb jij ook een liedje die je wel 20 keer achter elkaar luistert en er gewoon niet genoeg van krijgt. Het liedje die ik steeds opnieuw en opnieuw luister is het liedje van Tove Lo - Habits. Ik vind het nummer echt zo geweldig!

Hieronder vind je mijn top 10 liedjes die ik in deze maand geluisterd heb:

1. Tove Lo - Habits
2. Tove Lo - Jealousy
3. Nicole Scherzinger - Your love
4. Paramore - Still into you
5. Ariana Grande - Problem
6. Sia - Chandelier
7. Maher Zain - For the rest of my life
8. Beyonce - Pretty hurts
9. Lorde - The love club
10. Beyonce - Mine

zondag 20 juli 2014

DIY Koffie en Oreo ijs!


Iedereen is dol op ijs! Vooral in deze zomerse dagen, snak je snel naar iets kouds. Ik heb deze week iets HEEEL lekkers gemaakt namelijk Koffie en Oreo ijs! Ja, je zult er van watertanden als je het alleen maar leest. De ijs smaakte zo lekker, ik denk dat dit de lekkerste ijs is wat ik ooit in mijn hele leven gehad heb!
Beneden lees je de ingrediënten die ik gebruikt heb voor mijn Koffie en Oreo ijs!


Ingrediënten:
- 3 pakjes (200ml p.p.) slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag of Nestle)
- 3 el oploskoffie + 2 el water
- 1 tot 3 pakjes Oreo koekjes
- een lege ijsdoos of bakje


Ready to start? We beginnen met het oplossen van de oploskoffie. Hiervoor gebruik je 3 el oploskoffie en 2 el water. Dit meng je samen tot een smeuïg pasta.

Daarna doe je de gecondenseerde melk in een kommetje en voeg je de gemengde oploskoffie toe. Daarna meng je dit samen tot een lichtbruine substantie.

Daarna voeg je de 3 pakjes slagroom toe in een aparte mengkom waar je uiteindelijk alle ingrediënten gaat mengen. Voeg daarna de gemengde gecondenseerde melk en oploskoffie toe. Meng vervolgens ongeveer 5 minuten alle ingrediënten samen.

Nu is het tijd om de Oreo (neppe hihi van het merk Neo) koekjes te crunchen! Ik heb 3 pakjes Oreo koekjes gebruik. Je kan ook speculaaskoekjes toevoegen of stukjes chocolade. De koekjes heb ik eerst gewikkeld in een theedoek en daarna gecrunched met een lepel. De stukjes Oreo gooi je in het mengsel, en vervolgens meng je met een lepel alles samen!


Wanneer je klaar bent met het mengen van alle ingrediënten, kiep je het mengsel in een lege ijsdoos of een bakje. Zet het bakje in de vriezer en laat het mengsel overnachten!


En de volgende dag kun je genieten van je heerlijke Koffie en Oreo ijs!



Wat ziet het er SUPER lekker uit! De combinatie van koffie en Oreo's zijn echt perfect! Ben jij ook dol op koffie en Oreo's ? Dan is dit een recept die je zeker eens moet proberen!

vrijdag 18 juli 2014

Inspiratie: Vinger Tattoo's

Ze zijn lief, klein en schattig! Het is een aparte plek voor een tattoo, maar wel super leuk! Zou er zelf wel geen willen, want ik ben super bang voor spuitjes en scherpe dingetjes yakkes. Maar voor de mensen die daar tegen kunnen en het wat lijken, DOEN!:)












LOVE FOOD: Quesadilla's met kip en courgette

Vandaag heb ik heerlijke Quesadillas gemaakt. Quesadillas is Mexicaans en het betekent "Pannenkoek". Het zijn dus als het ware twee tortilla wraps die op elkaar zijn gepletsht met super veel kaas! Ze smaken echt enorm lekker, ik ben echt verslaafd aan ze! En ze zijn super makkelijk te maken.



Ingrediënten:

- 250 gr kipfilet
- tortilla bladen
- een zakje geraspte (jong belegen) kaas
- een halve courgette
- 1 el chilipoeder
- 1 el peper
- 1 el paprika poeder
- e el kurkuma poeder
- 1 el gember poeder
- snufje zout
- zonnebloemolie



Ik ben begonnen met het klaarzetten van alle ingrediënten.

Snij de courgette in plakjes en leg ze in de oven voor ongeveer 10 minuten, tot ze gaar zijn!

Daarna heb ik de kip gebakken en de chilipoeder, peper, paprikapoeder, kurkumapoeder, gemberpoeder en een snufje zout toegevoegd. Laat de kip ongeveer 10 minuten gaar bakken. En nu kan je eindelijk beginnen met het vullen van de tortilla bladen!





Vet de tortilla blad met een beetje olie, en draai dit vervolgens om. Op de, niet vette kant van de tortilla,  leg je het beleg op. Je begint met de geraspte kaas, daarna de kip, vervolgens de courgette, daarna nogmaals de kip en tot slot de geraspte kaas. Vouw de tortilla dubbel en bak beide kanten van de tortilla op de koekenpan. Zorg ervoor dat de kaas helemaal gesmolten is, want dan pas is de Quesadilla klaar! Neem de tortilla uit de pan en snij hem in stukjes! En voila... je Quesadilla's zijn klaar om op te eten.



Quesadilla's zijn echt super lekker en je kan er alles aan toevoegen als paprika, uien, sla en etc, het is net waar je voorkeur naar uitgaat. Ze zijn zeker het proberen waard!:)

donderdag 17 juli 2014

De wonderen van "GHASSOUL KLEI"

Deze week heb ik een bestelling gedaan bij www.islambazar.nl. Dit is een Islamitische webshop, die islamitische kleding, boeken en verzorgingsproducten verkoopt. Op hun site zag ik veel leuke producten als de bekende Magic Lipstick en gezichtscremes. Toen kwam ik de Ghassoul klei tegen op hun website. Ik heb 300 gram Ghassoul klei gekocht voor € 3,56, wat best goedkoop is. Ghassoul klei kwam me bekend voor, want mijn moeder vertelde vroeger dat de vrouwen in Marokko in Hammam's zo hun haren wassen en gelijk hun gezicht ermee insmeerden. Maar hoezo? en wat voor een effect heeft het?


Ghassoul klei komt van Marokko vandaan, het is een vulkanisch klei met een beetje as. Het word gebruikt als een alternatief voor shampoo of als haarverzorgingsmiddel en het wordt ook gebruikt als lichaamsverzorging (haarshampoo, haarmasker, gezichtsmasker, zeep)

Je hebt ook de witte versie van Ghassoul klei (Kaolin), die heb ik ook deze week binnen gekregen en daar volgt binnenkort nog een artikel over!

Ghasssoul klei bevat geen zeep, geur, kleur of conserveringsmiddelen. De klei bevat een hoog gehalte van magnesium, ijzer, calcium en pro-vitamine. Ghassoul klei  heeft een kalmerende en diep reinigende werking. Zo verwijdert het overtollige huidvet en vuildeeltjes op hoofdhuid en lichaam. Je verwijdert de vuildeeltjes en vet door je lichaam of haar na het aanbrengen van de Ghassoul klei te wassen met water.


Voordelen voor het haar:
- het haar wordt voller
- het haar wordt steviger
- het haar glanst meer en bevat minder klitten.

Voordelen voor de huid:
- het verwijdert onzuiverheden
- het versterkt het huidelastiek
- verwijderd dode huidcellen

Ingrediënten voor de Ghassoul gezichtsmasker:

Voor de Ghassoul masker heb ik alleen water gebruikt. Je kan ook een beetje olie erbij toevoegen! Ik heb van de Ghassoul klei een gezichtsmasker gemaakt dus ik heb een eetlepel Ghassoul klei gebruikt.


Je mengt alle ingrediënten samen tot een smeuïg dikke pasta.


Breng de Rhassoul klei aan op je gezicht, en laat het voor ongeveer een half uur inwerken. Je ruikt echt de geur van aarde, best lekker. Wanneer het masker hard is geworden en een beetje trekt, is het tijd om je gezicht te wassen! Was je gezicht met lauwwarm water en hallo SUPER DUPA schoon gezicht!! Het resultaat is super, mijn huid is echt super schoon. Ook voelt mijn gezicht zacht en ziet mijn gezicht er egaler uit. Wat een top klei! Ik ben er erg tevreden over!:)


zaterdag 12 juli 2014

Homemade Neem gezichtsmasker


Het was vandaag weer tijd voor een heerlijk, relaxend maskertje.Omdat ik dol ben op Indische organic beauty producten als Kurkuma (Turmeric) poeder en Alma poeder heb ik vandaag een Neem gezichtsmasker gemaakt.

Neem is een boomsoort wat in India en Zuid-oost Azie groeit. De Neemboom is erg populair wegens haar helende eigenschappen voor de huid. Het houd de huid gezond en jong, het verzorgt de droge huid, het verwijdert huid-poriën en mee-eters, en het bestrijdt huidontstekingen als acne of eczeem.

Om de gezichtsmasker te maken heb je niet specifiek de producten nodig die ik gebruikt heb. Je kan ook gewoon simpel water gebruiken met wat neem poeder en dit aanbrengen op je huid!


De ingrediënten die ik gebruikt heb voor mijn Neem gezichtsmasker:


- 1 tl Neem poeder
- 1 tl yoghurt
- 1 tl honing

Het is super easy! Je mengt alle ingrediënten goed samen tot een dikke substantie. De masker ruikt een beetje aarde achtig met een vleugje zoetigheid van de honing, best lekker!!


De masker breng je aan op je gezicht en laat het 20 tot 30 minuten inwerken. Spoel daarna je gezicht af met lauwwarm water en dep het droog met een handdoek. Ik merkte gelijk verschil!! Mijn huid voelt ENORM zacht en schoon aan. Ook zag mijn huid er fris en opgewekt uit! Ik ben enorm blij met de Neem poeder en ik ga het zeker weten vaker gebruiken!! Ladies, dit is echt een aanrader, je zult versteld staan van het resultaat!:)