Wat heb je nodig:
- 100 gr zelfrijzendbakmeel
- 100 gr witte basterdsuiker
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- 150 gr havermout
- 1 el melk
- 1/2 el kaneel
Oven:
170 graden (20-25 min)
Stap 1
-Begin met het smelten van de boter. Dit kan het makkelijkst door de boter in een kommetje te doen en in de magnetron te stoppen. Na 1 1/2 minuut zal de boter gesmolten zijn.
Stap 2
- Gooi alle ingrediënten bij mekaar en alles goed mengen! Het beslag zal er zo uitzien:
Stap 3
- Maak van het beslag kleine bolletjes, van 2 cm, en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Plet ze voorzichtig met een vork zodat ze wat vlakker worden. Zorg ervoor dat de balletjes een ruimte van 1 cm hebben, want wanneer ze in de oven liggen worden ze breder!
Stap 4
- Houd de koekjes in de gaten na 10 min, want de koekjes worden breder. Je wilt niet dat ze aan mekaar vastplakken!:) Na 20-25 minuten zullen de koekjes gaar zijn en klaar om op te peuzelen! Ik zeg je.. ze zijn enorm lekker dus ook erg verslavend:) En heerlijk met een kopje thee/koffie!
-Begin met het smelten van de boter. Dit kan het makkelijkst door de boter in een kommetje te doen en in de magnetron te stoppen. Na 1 1/2 minuut zal de boter gesmolten zijn.
Stap 2
- Gooi alle ingrediënten bij mekaar en alles goed mengen! Het beslag zal er zo uitzien:
Stap 3
- Maak van het beslag kleine bolletjes, van 2 cm, en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Plet ze voorzichtig met een vork zodat ze wat vlakker worden. Zorg ervoor dat de balletjes een ruimte van 1 cm hebben, want wanneer ze in de oven liggen worden ze breder!
Stap 4
- Houd de koekjes in de gaten na 10 min, want de koekjes worden breder. Je wilt niet dat ze aan mekaar vastplakken!:) Na 20-25 minuten zullen de koekjes gaar zijn en klaar om op te peuzelen! Ik zeg je.. ze zijn enorm lekker dus ook erg verslavend:) En heerlijk met een kopje thee/koffie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten