vrijdag 30 mei 2014

DIY: Kurkuma masker voor een gezonde en acne-vrije huid!

Deze week heb ik een grote bestelling gedaan bij: http://helmut-ziller.de/OrganicBodyCare/Home.html. Ik zit thuis met lekker veel boters, oliën en poedermaskers (YAY!). Vandaag heb ik de kurkuma poeder gebruikt als masker! Deze is natuurlijk ook verkrijgbaar in de supermarkt.

Kurkuma is een kruid wat gemaakt word van de wortelplant, geelwortel. Deze wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Kurkuma is herkenbaar aan de oranjegele kleur en het ruikt erg kruiderig en bitter!

Kurkuma? Op je gezicht? JA! dat kan. Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en mijn moeder gooit altijd wel een lepeltje kurkuma in de tajine. Heerlijk is dat! Maar kurkuma kan ook extern gebruikt worden. Kurkuma pasta kan droge huid herstellen, veroudering tegengaan, en huidaandoeningen als eczeem en acne tegengaan. Ook helpt het littekens te vervagen.


Voor de kurkuma masker heb ik gebruikt:
- een halve lepel kurkuma
- een halve lepel honing
- een halve lepel melk

Het is heel erg makkelijk om dit masker te maken. De 3 ingrediënten meng je samen tot een pasta!


Breng daarna de kurkuma masker aan op je gezicht en laat het 15 tot 20 minuten inwerken, tot het masker een beetje hard is geworden. De masker mag ook onder je ogen worden aangebracht, zonder dat je ogen geïrriteerd raken. Dit omdat kurkuma ook donkere kringen tegengaat!


Vervolgens de masker wegspoelen met lauw water en hallo mooie, zachte en stralende huid! Mijn huid voelt echt heel glad en fris aan. Ik ga dit maskertje zeker weten vaker gebruiken!! Hopelijk jij ook!

Make-up look: Kylie Jenner!


Iedereen kent wel Kylie Jenner, het halfzusje van de beroemde Kim Kardashian. Wegens Kylie's kledingstijl en natuurlijk ook omdat ze het halfzusje van Kim is, is ze ook erg gewild onder de tieners! Ze is een pracht van een meid! Haar make-up op de bovenste foto vind ik heel erg mooi, dus leek het me leuk om het zelf te maken. Het is een natural lip met een eyeliner wing! Waar ik echt dol op ben!:)

Wat heb je nodig:
- concealer / foundation
- eyeliner (of eyeliner pen)
- mascara
- nude/bruin lipstick
- blush

Hoe te beginnen:

Zorg ervoor dat je onzuiverheden bedekt zijn met concealer, of foundation. Het hoeft natuurlijk niet als je al een egale huid hebt! Ik heb de concealer van Manhattan gebruikt.

Begin daarna met je ogen! Maak rustig met de eyeliner een eyeliner wink. Zoals je ziet bij de foto van Kylie Jenner is haar wing lang en dramatic. Ik heb voor het maken van de wing de eyelinerpen gebruikt van Catrice.

Daarna doe je je mascara op, op je bovenste en onderste wimpers! Ik heb hiervoor de mascara van Maybelline gebruikt.


Nu is het tijd voor een nude lipstick! Kies geen kleur wat neigt naar het roze, maar kies een kleur dat meer bruin achtig is! Ik heb gekozen voor de lipstick van Clinique "Blushing Nude".

Ben jij een voorstandig van lippotlood, dan doe je dat. Ik heb geen lippotlood gebruik, omdat ik dat niet echt nodig vond.


Wanneer je klaar bent met je lippen doe je daarna een blush op. Het maakt niet uit in welke kleur, als het maar licht en subtiel is. En klaar is je Kylie Jenner make-up look!:)

donderdag 29 mei 2014

DIY: Vanille Body Butter

Zoals jullie weten ben ik dol om zelf een creme, scrubje of masker te maken.
Ik heb op de site: http://helmut-ziller.de/OrganicBodyCare/Home.html, voor een spotgoedkope prijs, verschillende boters, poeders en oliën gekocht als cacao boter, avocado olie en kurkuma poeder. Hiermee kan ik verder met het maken van diy-beauty dingetjes. Vandaag heb ik vanille body butter gemaakt!



Wat heb je nodig:
- 1 el cacao boter
- 1 el shea boter
- 1 el kokosolie
- 2 el avocado olie
- 1 el jojoba olie
- 10-20 druppels vanille essentiële olie
- 4 capsules vitamine-e olie
- 1 leeg potje


Over de ingrediënten, boters en oliën:


- Cacao boter: 
Cacao boter is een natuurlijke vet, dat van een cacaoboon vandaan komt. Cacao boter bevat een hoge gehalte vitamine-e en helpt littekens vervagen! Ook voed en verzacht het je huid. 

- Shea boter:
Shea boter is een eetbare vet dat van Afrika vandaan komt. Shea boter komt van een shea noot vandaan oftewel uit een zaad van de vruchten van de Karite boom. Shea boter heeft een hydraterende en helende eigenschap.

- Kokosolie:
Kokosolie komt vanuit het gedroogde vruchtvlees van een kokosnoot. Kokosolie beschermt en verzacht de huid en geeft voornamelijk een goede bescherming tegen uitdrogen!

- Avocado olie:
Avocado olie heeft een hydraterende werking op je huid. Het is een niet-drogende olie, die goed door je huid wordt opgenomen.

- Jojoba olie:
Jojoba olie wordt geperst uit de zaden van de jojoba struik. Deze plant is afkomstig van het noorden van Mexico en het zuiden van de VS. Jojoba olie heeft een ontstekingsremmende werking op onze huid. Jojoba olie heeft een goede werking bij eczeem en een geïrriteerde huid.




Doe water in de pan en zet dit op het vuur. Doe daarna een kom of een kleinere pan in de pan met water. Voeg alle ingrediënten toe behalve de vanille extract. Alles even goed roeren, zodat alle ingrediënten gemengd zijn. Wanneer alles gesmolten is, kan je het vuur uitzetten. Laat het kommetje met de boters en oliën eerst even 10 minuten afkoelen en leg het kommetje daarna een uur in de koelkast.



Na een uur is de substantie goed afgekoeld. De boters en oliën zijn samen gemengd en niet meer waterig, maar hard!

Klop daarna de substantie op met een staafmixer, zodat het er echt uit gaat zien als een body butter. Doe dit 10 minuten lang! Voeg daarna 10 tot 20 druppels vanille extract toe. Daarna nog 1-2 minuten opkloppen. Je body butter ziet er heerlijk en lekker uit. Het lijkt een beetje op slagroom, helaas niet eetbaar, maar wel super goed voor je lichaam!:)


Schep met een lepel de body butter in een potje, en voila. Heerlijk ruikende vanille body butter. En ik ben dol op de geur vanille, heerlijk zacht! Wanneer je te veel body butter gemaakt hebt, kan je het altijd aan iemand als cadeau geven. Zo kun je je potje versieren door een lintje om de deksel te knopen! Maar je kan het natuurlijk ook allemaal voor jezelf houden!:)







woensdag 28 mei 2014

Homemade paprika ovenfrietjes!

Ik ben dol op aardappelen! Ik hou van patat, ik hou van aardappelschotel, ik hou van aardappelkroketjes, eigenlijk alles wat van aardappel gemaakt is!

Vandaag heb ik paprika ovenfrietjes gemaakt! Ze zijn heerlijk, makkelijk en snel te maken.


Wat heb je nodig:
- 3 aardappels
- 1 el olijfolie
- Paprikapoeder
- Peper en zout

Oven: 200 graden

Schil de aardappelen en snij ze daarna in frietjesvorm. Doe de frietjes in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng de aardappelen samen met de olijfolie, zodat elke aardappel onder de olijfolie zit. Voeg daarna een theelepel paprikapoeder, een theelepel peper en een snufje zout toe. Vervolgens alles goed mengen zodat de aardappelen bedekt zijn met kruiden!


Leg de frietjes op een ovenplaat, dat bedekt is met bakpapier. Laat het 35 minuten garen, en klaar zijn je ovenfrietjes. Heerlijk als lunch!:)



vrijdag 23 mei 2014

Mijn nieuwe winst: "Fur Free Fantastic" Tas!

Op http://webwinkel.bontvoordieren.nl/ heb ik een super leuke canvas tas gekocht. Wat ik zo speciaal vind aan de tas, is dat de tas van 100% biologisch katoen is gemaakt met milieuvriendelijke inkt. En vooral de tekst is super!!! FUR FREE FANTASTIC! De website www.bontvoordieren.nl zet zich in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie door te streven naar een verbod op de productie en verkoop van bont. Vandaar de tekst "Fur Free Fantastic". Op hun webwinkel verkopen ze allerlei producten als t-shirts, tassen, boekjes en etc!



Met deze tas wil ik de mensen ook een beetje laten weten dat je geen bont nodig hebt om je mooi te voelen!  Je hebt ook geen bont nodig om je warm te kleden tijdens de winterdagen! Wie wilt nou bont dragen als je weet dat het dier geleden heeft, en dat is ALTIJD het geval.

Wil jij ook graag zo'n toffe tas of misschien wel een leuke t-shirt? Ga dan snel naar de webshop: http://webwinkel.bontvoordieren.nl/



woensdag 21 mei 2014

Lancome Tonique Confort Reinigingslotion

Ik heb al een tijdje de Lancome reinigingslotion thuis liggen, maar heb hem erg weinig gebruikt. Ik zag hem dit keer weer in mijn kast en ik vind het zonde dat het zomaar daar ligt, zonder dat ik hem gebruik! Ik heb dus besloten de reiningslotion weer eens te gebruiken.


Deze reinigingslotion is geschikt voor de droge huid. Heb je last van droge schilfers dan is deze reinigingslotion perfect voor je huidtype. De reinigingslotion hydrateert en kalmeert de huid. De formule is verrijkt met amandelextract en honing waardoor je huid na het reinigen schoon, zacht en confortabel aanvoelt.


De substantie is lichtroze, en best waterig! Wat ik persoonlijk fijn vind, want dat trekt het snelst je huid in dan een romige substantie. Je kan kiezen voor 200 ml wat € 26,95 kost en voor 400 ml wat € 38,95 kost. Deze reinigingslotion is verkrijgbaar bij de Douglas en Ici Paris XL.




Hoe gebruik je een reinigingslotion:

Je hoort verschillende methodes hoe je een reinigingslotion moet aanbrengen op je huid. Ik breng de reinigingslotion aan op een wattenschijfje na het reinigen van mijn huid. Zo verwijder ik mijn achtergebleven make-up en oneffenheden.

Wat je ook kan doen is na het reinigen, de reinigingslotion met je vingertoppen inmasseren op je huid. Vervolgens veeg je de overgebleven reinigingslotion met een wattenschijfje weg.

En wanneer jullie bezig zijn met het reinigen van je huid met een reinigingslotion, vergeet niet de huid rondom je oren en hals! Dit moet natuurlijk ook gereinigd worden.

Dit is tot nu toe mijn favoriete reinigigslotion, en ik ga hem zeker vaker gebruiken! Mijn huid voelt na het reinigen met de reinigingslotion erg zacht aan en het ruikt ook enorm lekker naar rozen!

Gebruik jij ook een reinigingslotion? Zo ja, welke is jouw favoriet?

zondag 18 mei 2014

The Beauty Blogger Tag!

Vandaag heb ik voor jullie een tag, namelijk "The Beauty Blogger" tag. Ik zag deze tag voorbij komen in verschillende beauty blogs, dus leek het me leuk om het zelf eens te proberen! Ik ga een aantal vragen beantwoorden, zodat jullie meer te komen wie achter OH I ADORE IT zit:)

1. Is je haar van nature stijl of gekruld?
Mijn haar is van nature niet stijl, maar ook niet gekruld. Ik heb meer golvend, spoezig haar. Wel doe ik af en toe stijlen, zodat mijn haar wat platter zit.
2. Verf je je haar, en zo ja, doe je dat zelf of bij de kapper?
Ik verf mijn haar! Ik heb van nature donkerbruin haar, maar ik hou ervan als er een rode gloed in mijn haar zit. Ik gebruik hiervoor de Syoss haarverf, in de kleur London Red. En dit doe ik natuurlijk lekker zelf, zo bespaar ik centjes!
3. Draag je altijd make-up?
Ik draag eigenlijk weinig make-up. Wat ik dagelijks gebruik van make-up is de BB-cream van Nivea en een roze blush. Ook doe ik mijn wenkbrauwen, want ik vind het belangrijk dat mijn wenkbrauwen goed en recht gestyled zijn! En ik draag ook altijd een lippenbalsem, of een roze/nude lipstick! Maar ik heb ook natuurlijk mijn dagen dat ik een felle lipstick op wil doen of een eyeliner-wing wil creëren.


4. Hoe lang doe je over je make-up?Ik doe er ongeveer 10 tot 20 minuten over! 
5. Hoe lang ben je al bezig met make-up?
Vanaf mijn 16e ben ik begonnen met het dragen van make-up. Wanneer ik naar mijn werk ga tut ik me een beetje op, maar wanneer ik alleen thuis zit, doe ik lekker niks op. Vind ik ook wel fijn:)
6. Wat doe je eerst, je gezicht of je ogen?
Ik doe eerst mijn gezicht. Ik vind dat fijner, want het lijkt mij lastig als ik eerst mijn ogen zou doen, en daarna mijn BB-cream. Misschien vinden anderen weer wat anders fijner.
7. Lak je je teennagels ook in de winter?
Nou, in de winter niet echt vaak. Ik lak ze vaker in de zomer, want dan draag ik slippertjes en dan vind ik het wel belangrijk dat mijn teentjes er mooi uitzien.
8. Wat is je favoriete parfum?
Mijn favoriete parfum op dit moment is The Body Shop Vanille spray. Deze ruikt heerlijk en zacht!
9. Hoe ben je aan de naam van je blog gekomen?
Ik heb er niet echt over nagedacht, het is me ineens opgekomen! En poef, mijn blog is ontstaan.
10. Lees je de comments op je blog?
Altijd!! Ik vind het erg leuk om te horen wat mensen van mijn blog vinden en ik hou er ook van om meiden te helpen! Jullie mogen me van alles vragen!:)
De vragen mag je overnemen. En ik hoop dat jullie dit leuk vonden!!:)

zaterdag 17 mei 2014

DIY: Koffie en suiker bodyscrub!

Ik ben niet echt een koffie lover. Ik drink af en toe koffie, wanneer ik er zin in heb, en het liefst koffie met erg veel melk of een smaakje tussendoor als hazelnoot of vanille. Wel vind ik de aroma van koffie heerlijk ruiken!


Omdat koffie wel goed is voor je huid vind ik het natuurlijk wel fijn om een koffie scrubje te gebruiken:) In koffie zit namelijk cafeïne. Het zou afslankende eigenschappen hebben en cellulitis bestrijden. Ook zou het liftend en ontstoppend werken! Het zou zelfs een rol kunnen spelen in het bestrijden van huidkanker, maar dat is nog niet klinisch bewezen. Dus in feite heeft koffie goede eigenschappen voor je huid! Het is natuurlijk wel niet gezond om (te veel)  koffie te drinken, want te veel cafeïne kan zorgen voor slaapproblemen en zelfs voor chronische vermoeidheid! Dus drink koffie in mate!

Wat heb je nodig voor deze scrub:
- 4 lepels koffie
- 4 lepels suiker
- 1 lepel kaneel
- 3 lepels olijfolie
- 1 lepel citroensap

Je begint eerst met het mengen van de droge ingrediënten. Dit is dus de koffie, de suiker en kaneel!


Daarna voeg je 3 lepels olijfolie en 1 lepel citroensap toe en daarna roer je de ingrediënten samen. De substantie moet er niet te droog uitzien, maar ook niet te waterig.


En voila je bodyscrub is klaar voor gebruik!



Je kan deze scrub ook voor je gezicht gebruiken, maar ook als masker. Breng de scrub aan op je gezicht, laat het 15 minuten inwerken, scrub je gezicht, en spoel het daarna af met lauw water! Als je deze scrub voor je gezicht wilt gebruiken dan raad ik je aan om het 2 keer per week te gebruiken (voor de vettige huid). Heb je een gevoelige huid, dan raad ik je aan om het 1 keer per week te gebruiken! Voor je lichaam kan je deze scrub zo vaak gebruiken als je maar wilt!:)

Lunch time: Bladerdeeg gevuld met spinazie en tonijn


Wie houd er nou niet van? Gevulde bladerdeeg met tonijn, gehakt, kip, groente.. Je kan er alles van maken! Je kan ze met van alles vullen. Je kan er pizzaatje van maken, wat jij maar lekker vind!. Ik heb gekozen de bladerdeeg te vullen met de volgende ingrediënten.


- Champignon (halve potje)
- 1 ui
-  5 blokjes spinazie
- 1 blikje tonijn (met tomaat)
- 4 steeltjes peterselie
- 4 bladerdeeg plakjes

Hoe maak ik deze lekkere gevulde bladerdeeg hapjes:

Je legt eerst de bladerdeeg op tafel zodat het een beetje ontdooit. Zo kan je later gelijk beginnen met het vullen van de bladerdeeg!

 Je begint met het wassen van de peterselie en de champignon. Daarna snij je de champignons in kleine stukjes. Daarna begin je met het snijden van de ui en deze snij je ook in kleine stukjes.

Bak de ui ongeveer 5 minuten gaar. Doe daarna de gesneden champignons erbij!


Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng de ingrediënten samen en voeg een snufje peper en zout toe voor smaak! Laat het nog 5 minuten garen. Wanneer je daar klaar mee bent moet het er zo uitzien:


Daarna pak je een bladerdeeg en vul je ze met de groente! Bovenop heb ik nog een plakje kaas erop gelegd. De combinatie groente en kaas leek mij lekker!:)


Daarna vouw je ze op als een envelop. Je creëert dan een driehoek. Zorg ervoor dat je de randen dichtplet met een vork. Zo gaan ze niet open, wanneer ze in de oven liggen.


Dek de ovenplaat met bakpapier en leg daarna de bladerdeeg hapjes erop. Je kan er zeker 4 van maken dus dat is meer dan genoeg!:) Verwarm daarna de oven op 220 C.


Plaats de ovenplaat gedurende 20 minuten in de oven. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. En voila! Je bladerdeeg hapjes zijn ready to eat!:)


En ze zijn SUPER lekker! Bereidingstijd was maar 20 minuten! Het is echt super makkelijk om te maken, en ook nog enorm lekker. Vooral heerlijk in combinatie met een beetje sambal of zoetzure saus. Ik hou van bladerdeeg hapjes!! Wat vinden jullie van bladerdeeg hapjes?